Τεχνολογία

Float - The Road Ahead: Reimagining Mobility

To project που κέρδισε στο διαγωνισμό για το Car of the Future, το οποίο υποστηρίζει η Renault, παρουσιάζεται στο Μουσείο Σχεδιασμού Smithsonian. Το όχημα "Float" αποτελεί μέρος της νέας έκθεσης «The Road Ahead: Reimagining Mobility». Η έκθεση επικεντρώνεται στη συνδεόμενη και μετασχηματιστική κινητικότητα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Renault_01

Αυτή η μελέτη σχεδιασμού σπουδαστών η οποία κέρδισε το διαγωνισμό Car of the Future και υποστηρίζεται από τη Renault αποτελεί μέρος μιας νέας έκθεσης στο Μουσείο Σχεδιασμού Smithsonian της Νέας Υόρκης. Το όχημα "Float" σχεδιάστηκε το 2017 από φοιτητή από την Central Saint Martins, UAL. Η Renault συνεργάστηκε με το κολέγιο Central Saint Martin, μέρος του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Λονδίνου, για να υποστηρίξει τον διαγωνισμό που διεξήχθη για τους φοιτητές του MA Industrial Design.

Renault_02

Η Renault προσκάλεσε τους 15 σπουδαστές να σκεφτούν το μέλλον του αυτόνομου, σπονδυλωτού σχεδιασμού αυτοκινήτων και να εξετάσουν πώς οι υποδομές και οι υπηρεσίες μπορούν να υποστηρίξουν τις ιδέες τους. Το νικηφόρο σχέδιο «Float», από τον φοιτητή Yuchen Cai, παρουσιάστηκε στην έκθεση Renault στην έκθεση designjunction του Λονδίνου το Σεπτέμβριο του 2017.

Renault_03

Το όραμα για ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει έναν νέο τρόπο σύνδεσης με τους ανθρώπους, το «Float» απεικονίζει μια ιδέα του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα μπορούν να είναι πιο ανοικτά και κοινωνικά για τον έξω κόσμο, καθώς η αυτονομία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Renault_04

Το όνομα «Float» προέρχεται από τη μορφή και τη λειτουργία του: μοιάζει με φούσκα όταν μεταφέρεται και χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής διεύρυνσης (maglev).

Renault_05

Ο σχεδιασμός της αρχικής ιδέας βασίζεται στο ότι το αυτοκίνητο γίνεται όλο και περισσότερο κοινωνικός χώρος, με καθίσματα που περιστρέφονται και ένα ηχητικό σύστημα που συνδέει τα διάφορα λοβό. Οι επιβάτες μπορούν να αλλάξουν την αδιαφάνεια του γυαλιού ανάλογα με το προτιμώμενο επίπεδο ιδιωτικότητας.

Renault_06

Μετά τη νίκη στον διαγωνισμό, ο Yuchen πέρασε δύο εβδομάδες  συνεργαζόμενος με κορυφαίους σχεδιαστές της Renault Technocentre στο Παρίσι. Εκεί βίωσε τεχνολογία αιχμής, όπως μια σουίτα εικονικής πραγματικότητας πλήρους μεγέθους, η οποία βάζει τον σχεδιαστή ακριβώς μέσα στο αυτοκίνητο.

Renault_07

Από τότε που αποκαλύφθηκε το «Float» ως ο νικητής του διαγωνισμού Car of the Future, η Renault σχεδίασε ένα τρίο από τα concept cars που διερευνά την ιδέα της αυτόνομης οδήγησης. Τον Μάρτιο του 2018 παρουσιάστηκε η έννοια του ρομπο ταξί EZ-GO. Επικεντρώνεται στην υπόσχεση της Renault για την επωνυμία Easy Life και προβλέπει μια αυτόνομη, κοινόχρηστη υπηρεσία, που φέρνει την κλήση.

Renault_08

Ακολούθησε η ιδέα της EZ-PRO τον Σεπτέμβριο του 2018, η οποία αποτελεί μια αυτόνομη λύση διανομής τελευταίου μιλίου.

Renault_09

Στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο, το EZ-ULTIMO αποκαλύφθηκε ως κορυφαία λύση κινητικότητας που προσφέρει σε όλους την ευχαρίστηση να μεταφέρονται αυτόνομα ως μέρος μιας εξαιρετικής, μοναδικής εμπειρίας.

Renault_10

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok