Οδική Ασφάλεια

Να τους βλέπεις και να σε βλέπουν!

Η στάση του αυτοκινήτου στην άκρη του δρόμου για  οποιονδήποτε λόγο και η έξοδος οδηγού & επιβατών, δημιουργεί μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, τόσο την  ημέρα, όσο και  στο σκοτάδι ή  την ομίχλη. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα απειλούν τη ζωή μας. Ακολουθώντας  κάποιους κανόνες, σημαντικά μειώνουμε τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος.

drive safety_ 03
  1. 1. Σταματάμε πάντα σε απόλυτα ασφαλές σημείο, ώστε να μηδενίζεται ο κίνδυνος πρόσκρουσης άλλων αυτοκινήτων.  Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σταματάμε δίπλα στις μπαριέρες, με τους τροχούς στραμμένους προς αυτές.
drive safety_ 04
  1. 2. Είναι σημαντικό να έχουμε αναμμένα τα alarm, αλλά και τα φώτα πορείας, ώστε να μας βλέπουν έγκαιρα οι άλλοι οδηγοί.
drive safety_ 05
  1. 3. Βγαίνουμε από το αυτοκίνητο πάντα από τη δεξιά πλευρά τόσο στο σκοτάδι, όσο και στην ομίχλη.
drive safety_ 06
  1. Το τρίγωνο ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθεί με μεγάλη προσοχή και σε ικανή απόσταση από το αυτοκίνητο. Κατά τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουμε άμεσα από τους οδηγούς που δεν μας βλέπουν έγκαιρα.
drive safety_ 07
  1. Αν υπάρχουν ζώα, καλό είναι να παραμείνουν στο αυτοκίνητο. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυξάνουν τους πολλούς και ανεξέλεγκτους κινδύνους.
drive safety_ 08
  1. Οι επιβάτες να βρίσκονται σε απόσταση από το δρόμο, ώστε να μην κινδυνεύουν, αλλά και να έχουν τα λογικά περιθώρια αντίδρασης. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα παιδιά.
drive safety_ 09
  1. Δεν μένουμε ποτέ κοντά στο αυτοκίνητο ή μέσα σε αυτό. Ακόμα και αν το κρύο είναι τσουχτερό, είναι ασφαλέστερο να παραμείνουμε έξω από αυτό.=
  1. Αν βρισκόμαστε σε αυτοκινητόδρομο καλό είναι να μην αλλάξουμε ούτε λάστιχο. Κινούμαστε αργά προς ένα πάρκιγκ. Αν δεν γίνεται αυτό, τότε είναι καλύτερο να καλέσουμε την οδική βοήθεια.
  1. Ο κίνδυνος να πέσει επάνω μας κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλος και ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν πολύ συχνά και στη χώρα μας.
  1. Το αντανακλαστικό γιλέκο, το οποίο μπορούμε να το προμηθευτούμε από το ελεύθερο εμπόριο, ίσως να αποτελεί την καλύτερη αυτοπροστασία μας σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok