Οδική Ασφάλεια

Πως θα γλυτώσουμε από τα λάθη των άλλων

Η ομίχλη κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Και είναι γεγονός ότι, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν κινδυνεύουμε τόσο από δικά μας λάθη, όσο από τα λάθη των άλλων.

10 χρήσιμα tips μας υπενθυμίζουν για το τι θα πρέπει να πράξουμε όταν βρεθούμε μέσα στο λευκό πέπλο της ομίχλης.

foggy road_ 03
 1. Μειώνουμε ταχύτητα και ανάβουμε πάντα τα μεσαία φώτα και τα ειδικά φώτα ομίχλης. Τα μεγάλα φώτα προκαλούν αντανάκλαση και κουράζουν. Πρέπει να είναι καθαρά  τα φωτιστικά μας σώματα. Αλλιώς  μειώνεται έως και 70% η δέσμη του φωτός.
foggy road_ 04
 1. Έχουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού. Με τον τρόπο αυτό ακούμε τους εξωτερικούς θορύβους, οι οποίοι μεταφέρονται ταχύτερα στην ομίχλη.
foggy road_ 05
 1. Χρησιμοποιούμε τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες. Τα σταγονίδια της ομίχλης "κολλάνε" στο παρμπρίζ περιορίζοντας την ορατότητα.
foggy road_ 06
 1. Εφ` όσον το ταμπλό μας διαθέτει ρεοστάτη, τον ρυθμίσουμε στον χαμηλό φωτισμό. Το δυνατό φως των οργάνων του ταμπλό, σε συνδυασμό με την ομίχλη, μπορεί να προκαλέσουν παροδική εκτύφλωση.
foggy road_ 07
 1. Προσέχουμε τα πίσω φώτα του προπορευόμενου αυτοκινήτου, διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας που εμείς ορίζουμε, ανάλογα με την φυσική μας κατάσταση και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
foggy road_ 08
 1. Προκειμένου να διατηρήσουμε την σωστή πορεία πάνω στο δρόμο, παρακολουθούμε συνεχώς τις λευκές διαγραμμίσεις στο κατάστρωμα του δρόμου και τα κολωνάκια, όταν υπάρχουν.
foggy road_ 09
 1. Απαγορεύονται τα προσπεράσματα. Η περιορισμένη ορατότητα δεν δίνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
foggy road_ 10
 1. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε το αυτοκίνητο, θα πρέπει να το απομακρύνουμε από το κατάστρωμα του δρόμου.
foggy road_ 11
 1. Αν συναντήσουμε ατύχημα  και δεν μπορεί το αυτοκίνητό μας να βγει από το δρόμο,  σταματάμε χωρίς να σβήσουμε τα φώτα και βγαίνουμε με προσοχή. Πιθανόν αυτός που ακολουθεί να μην προλάβει να φρενάρει έγκαιρα και είναι προτιμότερο να βρισκόμαστε εκτός.
foggy road_ 12
 1. Ελέγχουμε τα πίσω, κυρίως, φώτα αν εξακολουθούν να λειτουργούν, κάνοντας κάποιες στάσεις. Τέλος, η οδήγηση στην ομίχλη είναι ιδιαίτερα κουραστική. Οι ειδικοί συνιστούν να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από καρδιοπάθειες ή ανωμαλίες του κυκλοφοριακού συστήματος.
foggy road_ 13

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok