Οδική Ασφάλεια

Για να τα ξέρετε όλα!

Πόσο γρήγορα έφθασαν οι μέρες!

Πυρετός προετοιμασίας για τους περισσότερους από εμάς!  

Αρκετοί από εμάς θα μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο, την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι περισσότεροι θα ταξιδεύουν σε κάποιο προορισμό,  προκειμένου να χαλαρώσουν και να περάσουν υπέροχα αυτές τις Άγιες Μέρες.

Xmas_ 03

Τώρα θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για κάποια πολύ σημαντικά πράγματα.

Απλά πράγματα για μέγιστη ασφάλεια και ηρεμία

Καλό είναι να αποφύγουμε τις μετακινήσεις σε ώρες αιχμής. Ώρες κατά τις οποίες γνωρίζουμε ότι θα μετακινηθούν οι περισσότεροι από εμάς. Με τα Χριστούγεννα να πέφτουν Τρίτη φέτος, αλλά Τρίτη και πρωτοχρονιά, είναι ευκολότερο να προγραμματίσουμε τις μετακινήσεις μας εκτός κυκλοφοριακού  φόρτου. Αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τον οδηγό, όσο και για την παρέα του.

Xmas_ 04

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες της διαδρομής, όσο και του τόπου προορισμού μας. Θα μας γλυτώσει  από απρόοπτα.

Xmas_ 05

Πριν ξεκινήσουμε να βεβαιωθούμε ότι οι φίλοι και η οικογένειά μας γνωρίζουν πού πηγαίνουμε, τη διαδρομή μας, αλλά και την αναμενόμενη ώρα άφιξης.  Αρκεί, βέβαια, να είμαστε αρκετά ρεαλιστικοί για την ώρα άφιξής μας. Έτσι δεν θα ανησυχούν οι δικοί μας αν καθυστερήσουμε λίγο.

Xmas_ 06

Έφ'  όσον  έχουμε σωστά συντηρημένο το αυτοκίνητο και με σωστές πιέσεις στα ελαστικά, καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί και με την κατάλληλη ποσότητα καυσίμου.

Xmas_ 07

Η σωστή φόρτωση του αυτοκινήτου με επιβάτες και αποσκευές είναι πολύ σημαντική. Το βάρος θα πρέπει να φροντίσει οδηγός να είναι σωστά κατανεμημένο σε κάθε άξονα και σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου. Αν φορτωθεί "μονόπατα" θα είναι εις βάρος της ασφάλειας, της ευστάθεια και της κατανάλωσης του αυτοκινήτου μας.

Xmas_ 08

Ακόμη και τα κατοικίδια ζώα θα πρέπει να έχουν τη θέση τους στο αυτοκίνητο. Ας τα κρατήσουμε μακριά από το μέρος όπου πακετάραμε τις σοκολάτες και τις πίτες με καρυκεύματα, καθώς οι μυρωδιές τους θα προκαλούν τους μικρούς μας φίλους.

Xmas_ 09

Τα τακτικά διαλείμματα ανάπαυσης και χαλάρωσης οδηγού και επιβατών είναι μεγάλης σημασίας. Μην το πάνε μονοκοπανιάς το ταξίδι.

Xmas_ 10

Κρατήστε καθαρές και χωρίς εμπόδια όλες τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου. Να αποφεύγουμε να τοποθετούμε αντικείμενα σε σημεία που περιορίζουν την σωστή ορατότητα.

Xmas_ 11

Καλό είναι να έχουμε φροντίζει να υπάρχει υγρό καθαρισμού το οποίο δεν παγώνει στο σύστημα καθαρισμού των παρμπρίζ. Μπορεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να λερωθούν οι γυάλινες επιφάνειες και να μας δυσκολέψει.

Xmas_ 12

Εάν αισθάνεστε κουρασμένος, ξεκινήστε αργότερα το ταξίδι σας, αφού ξεκουραστείτε για μια-δυο ώρες. Δεν αξίζει να το ρισκάρετε.

Xmas_ 13

Ο προσεκτικός σχεδιασμός αυτών των ημερών μας απομακρύνει από κάθε αναπάντεχο το οποίο μπορεί να προκύψει  από δική μας υπαιτιότητα. Αυτές τις Άγιες αξίζει να είμαστε ακόμη περισσότερο προσεκτικοί.

Xmas_ 14

Και βέβαια, δεν είναι σωστό να αμελήσουμε έναν προληπτικό έλεγχο του αυτοκινήτου μας στο συνεργείο. Είναι σίγουρο ότι θα μας γλυτώσει από πολλές ξαφνικές σκοτούρες.

Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά σε όλους και όλες!!!

Xmas_ 15

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok