Ιστορία

Η αξία του καλού Design

Το Fiat 500 F, θα βρεθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2019 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ως μέρος της έκθεσης «Η αξία του καλού Design”. 

Fiat_500F_ 03

Το ξεχωριστό και ιστορικό μοντέλο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Design Icons στην ιστορία του αυτοκινήτου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Fiat 500 F θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης «Η αξία του καλού Design» που θα διαρκέσει από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 27 Μαΐου 2019.

Fiat_500F_ 04

«Το 500 είναι ένα σύμβολο του ιταλικού στιλ και παρέμεινε στη μόδα επί σειρά δεκαετιών σε όλο τον κόσμο λόγω των χαρακτηριστικών και της ισχυρής του προσωπικότητας», δήλωσε ο Luca Napolitano, επικεφαλής των Fiat & Abarth για την περιοχή EMEA. «Το Fiat 500 έφερνε πάντα την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων και αποτέλεσε ένα ξεχωριστό πρεσβευτή του “made in Italy”, στιλ και Design».

Fiat_500F_ 05

Το αυτοκίνητο που θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες της έκθεσης, είναι δείγμα της πιο δημοφιλούς σειράς του μοντέλου, του 500 F, το οποίο παρέμεινε στην παραγωγή από το 1965 έως το 1972. Συνολικά, περισσότερα από 4.000.000 Fiat 500, πέρασαν τη γραμμή παραγωγής.

Fiat_500F_ 06

Το Fiat 500 αποτέλεσε μια ξεκάθαρη έκφραση της ιδέας ότι το στιλ ακολουθεί τη λειτουργικότητα, μέσω της έξυπνης χρησιμοποίηση των υλικών και της δυνατότητας το προϊόν να είναι προσιτό για όλους.

Fiat_500F_ 07

Η εξέλιξη προσιτών, αξιόπιστων αυτοκινήτων ήταν απαραίτητη για την εξάπλωση της αυτοκίνησης στην μεταπολεμική Ευρώπη. Μέσω του σχεδιασμού του, το 500, εκφράζει συνολικά τη φιλοσοφία της εποχής, η οποία έφερε επανάσταση σε πολλά επίπεδα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Fiat_500F_ 08

Έχοντας μείνει στην ιστορία ως το «Πεντακοσαράκι», το Nuova 500 σχεδιάστηκε από τον Dante Giacosa και παρουσιάστηκε το 1957. Ο Giacosa εντάχθηκε στο δυναμικό της Fiat το 1927 και ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη μιας σειράς πολύ σημαντικών μοντέλων κατά τη διάρκεια της 43χρονης καριέρα του.

Fiat_500F_ 09

Συμπαγές, οικονομικό και πρακτικό, το 500 ήταν ένα αυτοκίνητο για τις μάζες. Παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις, ο έξυπνος σχεδιασμός του Giacosa εξασφάλισε πλούσιους χώρους για 4 επιβάτες.

Fiat_500F_ 10

Η υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή που ήταν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, συνέβαλε στον ξεχωριστό χαρακτήρα του μοντέλου, ενίσχυε την αίσθηση ευρυχωρίας και μείωσε τη χρήση μετάλλου, ενός υλικού που δεν υπήρχε σε μεγάλη επάρκεια κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η τεράστια επιτυχία του μοντέλου επαναλήφθηκε με την παρουσίαση του νέου Fiat 500 το 2007.

Fiat_500F_ 11

Η αξία του καλού Design

Παρουσιάζοντας αντικείμενα από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι αθλητικά είδη και μέσα μεταφοράς, η έκθεση «Η αξία του καλού Design» αποκαλύπτει τις δυνατότητες του έξυπνου σχεδιασμού από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, έως τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Η έκθεση αποτελεί παράλληλα και μια ευκαιρία προβληματισμού σχετικά με το τι σημαίνει σήμερα καλό Design, αλλά και κατά πόσο οι κλασσικές αξίες του σχεδιασμού μπορούν να επαναπροσδιοριστούν με βάση τις σημερινές ανάγκες.

Fiat_500F_ 12

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok