Ειδήσεις Moto

Αλλάζοντας το τοπίο του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού.

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ήμουν στην κοπή βασιλόπιτας της Βόρειας Παρέας. Μιας παρέας που πραγματικά ζει με την μοτοσυκλέτα και περνάει υπέροχα.

Για όσους δεν έχουν ακούσει τι είναι η Βόρεια Παρέα, να πούμε ότι είναι μία παρεα ανθρώπων που αγαπάνε τα ταξίδια κάθε είδους με μοτοσυκλέτα. Δεν έχουν καταστατικά, σφραγίδες και επίσημη υπόσταση. Σημεία αναφοράς τους είναι η σελίδα τους στο facebook και αποτελούν μια άτυπη λέσχη, παρά το ότι πολλές λέσχες θα πρέπει να πάρουν μαθήματα λειτουργίας από αυτούς.

IMG_6018

Σε μία εποχή που ο οργανωμένος μοτοσυκλετισμός περνάει κρίση, οι περισσότερες λέσχες μοτοσυκλέτας έχουν καταντήσει να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά ή να αποτελούνται από μερικούς φίλους που δεν συμπληρώνουν διψήφιο αριθμό και συναντιούνται ελάχιστες φορές. Αντιθέτως η  Βόρεια Παρέα είναι μια πολυμελής και ζωντανή παρέα που έχει διαρκή επαφή χάρη στις συχνότατες δραστηριότητες που διοργανώνει.

IMG_6042

Με πρωτεργάτη το Πασχάλη Τσαλίκη, ως έδρα χρησιμοποιούν την φιλόξενη στέγη του επίσης δραστήριου ΜΟΘ στη Θεσσαλονίκη όπου συναντιούνται σχεδόν κάθε Τετάρτη και διοργανώνουν συνεχώς εκδρομές για κάθε γούστο. Όλοι τους πωρωμένοι με τους δύο τροχούς, ευρηματικοί και μάχιμοι, ανυπομονούν για την επόμενη πρόσκληση ή πρόκληση για χιλιόμετρα…  Ασφάλτινα , χωμάτινα, νυχτερινά, εξερευνητικά ή δύσβατα.  Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Άνθρωποι που αγαπάνε την μοτοσυκλέτα υπάρχουν. Ο λόγος που δεν τους ενδιαφέρουν οι περισσότερες  λέσχες, είναι γιατί αυτές δεν τους προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Δεν τους προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Αν παρατηρήσετε ποιες λέσχες έχουν ενεργά μέλη και είναι πραγματικά ζωντανές, είναι αυτές που έχουν ουσιαστική δραστηριότητα και λόγους να παραμένει ζωντανή η δική της παρέα της μοτοσυκλέτας.  Μια τέτοια είναι η Βόρεια Παρέα, μόνο που δεν είναι λέσχη, αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει να αρχίσει να παραδίδει μαθήματα λειτουργίας σε πολλές λέσχες.

IMG_6029

Στην κοπή της πίτας ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι ενεργοί μοτοταξιδιώτες της παρέας μαζί με τους συνοδοιπόρους του ΜΟΘ που υποθάλπουν τους δράστες αυτές της κίνησης. Την Βασιλόπιτα μάλιστα την έκοψε ο πρόεδρος του ΜΟΘ Ανέστης Ευγενίδης. Πριν την κοπή της πίτας ο Τσαλίκης είχε αρχίσει να ανακοινώνει τα προγραμματιζόμενα ταξίδια της χρονιάς και επειδή ήταν πολλά δεν ολοκλήρωσε γιατί κανείς δεν μπορούσε να τα συγκρατήσει όλα! Πραγματικά χάρηκα ιδιαίτερα για το κλίμα και την όρεξη της παρέας. Τους εύχομαι να έχουν μία καλή χρονιά με πολλά, ασφαλή και ενδιαφέροντα χιλιόμετρα, ενώ σε όσους δεν τους ξέρουν, ας αναζητήσουν στο Facebook την σελίδα τους.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok