Ένα ηλεκτροκίνητο που έρχεται  από το μέλλον

Οι απίστευτες ηλεκτροκίνητες προτάσεις εξακολουθούν να συναρπάζουν. Και για του λόγου το αληθές, το QX Inspiration concept, αποτελεί την “απεικόνιση” ενός ηλεκτροκίνητου INFINITI για το μέλλον, συνδυάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης  σε όλους τους τροχούς, με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI,  για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

INFINITI - QX Inspiration_  03

Το  INFINITI QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους πρωτότυπο SUV, που ενσαρκώνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της  μάρκας.  Για την INFINITI, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα, έχοντας δείξει καινοτομίες τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε κινητήρια σύνολα. Αυτή η σχεδιαστική μελέτη, δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για τη διάθεση μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται συναρπαστική  οδήγηση και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια. Η μελλοντική γκάμα της INFINITI, θα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκίνητων, e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Δείτε το video του εντυπωσιακού INFINITI QX Inspiration concept

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINIT,I που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδυκνείει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

INFINITI - QX Inspiration_  04

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί παρόλα αυτά εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια,  διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της INFINITI, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ,  με μια ιδιαίτερη τεχνική  που “αντηχεί” σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

INFINITI - QX Inspiration_  05

Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου,  που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου.

INFINITI - QX Inspiration_  06

Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδεδυμένων  με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί  22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα,  για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

INFINITI - QX Inspiration_  07

Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την Ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο. 

INFINITI - QX Inspiration_  08

Christian Meunier, Πρόεδρος INFINITI Motor Company Ltd.

"Το INFINITI QX Inspiration σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων για την  INFINITI, αποτελώντας ένα άμεσο σχέδιο για το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας. Με βάση μια νέα, αποκλειστική αρχιτεκτονική ηλεκτροκίνητων οχημάτων και εμπνευσμένη από το Ιαπωνικό DNA της INFINITI, το πρωτότυπο SUV προοιωνίζει τη δημιουργία μιας γκάμας μοντέλων που θα προσφέρουν υψηλή απόδοση, εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια οδήγησης."

INFINITI - QX Inspiration_  09 INFINITI - QX Inspiration_  10 INFINITI - QX Inspiration_  11 INFINITI - QX Inspiration_  12

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok