Ιδανικό για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση το Elevate Hyundai Walking car στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019 στο Λας Βέγκας. Το Elevate Ultimate Mobility Vehicle (UMV), προετοιμάζει την κοινωνία σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Οι τροχοί του με ρομποτικά πόδια,  επιτρέπουν στους χρήστες να οδηγούν, να περπατούν ή ακόμα και να ανεβαίνουν στο πιο ύπουλο έδαφος.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  03

Κάθε διασώστης τονίζει πως οι πρώτες 72 ώρες μετά από μια φυσική καταστροφή είναι οι πιο σημαντικές για τη διάσωση ζωών. Ωστόσο, συχνά λόγω της φύσης της καταστροφής (δασική πυρκαγιά, σεισμός, τυφώνας ή πλημμύρα), μπορεί να είναι δύσκολο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσουν και να βοηθήσουν άμεσα όσους έχουν ανάγκη.

Δείτε το βίντεο Concept Eleven Hyundai Elevate εδώ:

Η ανάγκη για αποτελεσματική, γρήγορη και ανθεκτική μεταφορά για βοήθεια σε καταστροφές οδήγησε τη Hyundai στην ανάπτυξη του πρώτου οχήματος με κινητά πόδια. Το Elevate είναι το πρώτο Ultimate Mobility Vehicle (UMV), τεχνολογία ανάμειξης που βρίσκεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ρομπότ, γεγονός που του επιτρέπει να διασχίζει το έδαφος πέρα ​​από τους περιορισμούς ακόμα και του πιο ικανού off-road οχήματος.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  04

"Όταν χτυπά ένα τσουνάμι ή ένας σεισμός, τα σημερινά διαθέσιμα οχήματα διάσωσης μπορούν να μεταφέρουν μόνο τους πρώτους διασώστες κοντά   στο  πεδίο καταστροφής. Το υπόλοιπο της διαδρομής θα πρέπει να το πάνε με τα πόδια. Η ανύψωση του συγκεκριμένου οχήματος μπορεί να οδηγήσει τον καθένα και να αναρριχηθεί πάνω από τα συντρίμμια των πλημμυρών.  Η τεχνολογία αυτή ξεπερνά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τα άτομα που ζουν με αναπηρίες παγκοσμίως και δεν έχουν πρόσβαση σε ράμπα θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα τέτοιο αυτόνομο ανελκυστήρα Hyundai που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την πόρτα τους. Οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  05

Η ιδέα Elevate βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα EV με την δυνατότητα να απενεργοποιούν διαφορετικούς φορείς για συγκεκριμένες καταστάσεις. Η αρχιτεκτονική του ρομποτικού σκέλους έχει πέντε βαθμούς ελευθερίας συν τους κινητήρες προωστικής κίνησης των τροχών και ενεργοποιείται από την τελευταία τεχνολογία ηλεκτρικών ενεργοποιητών. Αυτός ο σχεδιασμός που προέρχεται από το ζωικό βασίλειο, είναι μοναδικά ικανός τόσο για θηλαστικά όσο και για ερπετά, επιτρέποντάς του να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  06

Τα ρομποτικά του πόδια αναδιπλώνονται, όπου η τροφοδοσία των αρθρώσεων σταματά  και η χρήση ενός ενσωματωμένου παθητικού συστήματος ανάρτησης μεγιστοποιεί την απόδοση της μπαταρίας. Αυτό επιτρέπει στο Elevate να κινείται με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο όχημα. Αλλά κανένας άλλος δεν μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα τείχος 1,5 μέτρου, να περάσει πάνω από ένα διάκενο 1,5 μέτρου, να κινηθεί  πάνω σε διαφορετικά είδη εδάφους. Επιπλέον, ο συνδυασμός κίνησης με τροχούς και αρθρωτικών ποδιών παρέχει ένα νέο μοντέλο κινητικότητας, επιτρέποντας ταχύτερη κίνηση, μοναδικούς δυναμικούς τρόπους οδήγησης και στρεπτικό έλεγχο.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  07

Συνδυάζοντας τη δύναμη της ρομποτικής με την τελευταία τεχνολογία EV της Hyundai, το  Elevate έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τους ανθρώπους όπου δεν έχει φτάνει άλλο αυτοκίνητο και επαναπροσδιορίσει την αντίληψή μας για την ελευθερία των οχημάτων. Αρκεί να φανταστούμε ένα αυτοκίνητο σε χαντάκι, μόλις 10 μέτρα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο,  που είναι σε θέση να κινηθεί ή να ανέβει πάνω από το ύπουλο έδαφος και να επιστρέψει πίσω με ασφάλεια.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  08

Μέσα στο Elevate, οι επιβάτες θα βιώσουν ένα όχημα πλήρως σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει με άνεση και το πιο σκληρό έδαφος. Οι τεχνικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ρομποτικά πόδια με πρόωση σε τροχούς, ικανότητα να κινείται μιμούμενο άγρια ζώα και ερπετά, δυνατότητα αναρρίχησης σε κάθετο τοίχο 1,5 μέτρου, πέρασμα πάνω από κενό 1,5 μέτρου, κινητήρες που του επιτρέπουν την ακινητοποίηση των ποδιών του σε οποιαδήποτε θέση και αρθρωτή πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων.

HyundaiElevateWalkingCarConcept_  09

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok