Ασύρματο σύστημα φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Και τι άλλο θα δούμε ακόμη! Η τεχνολογία καλπάζει με την Kia Motors Corporation και Τη Hyundai Motor Company να παρουσιάζουν ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει την ομαλότερη εμπειρία φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος με αυτόνομο χαρακτηριστικό.

Και οι δύο Κορεατικές εταιρείες παρουσίασαν ένα βίντεο το οποίο  περιλαμβάνει την ιδέα ενός ασύρματου συστήματος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με ένα νέο σύστημα αυτόματου συστήματος στάθμευσης (AVPS).

Δείτε το video της πρωτοποριακής τεχνολογίας

Το σύστημα αυτό θα προσφέρει ευκολία στους οδηγούς που αντιμετωπίζουν υπερπληθυσμό των θέσεων στάθμευσης και φόρτισης καθώς οι αριθμοί ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται σταθερά. Μεταφέρει πλήρως φορτισμένα οχήματα από τους σταθμούς φόρτισης και επιτρέπει σε άλλα αναμονή ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζονται.

Kia Hyundai electric_  03

 

Με την εντολή να φορτίζεται το όχημα χρησιμοποιώντας ένα smartphone, το όχημα θα ταξιδέψει αυτόματα σε έναν κενό ασύρματο σταθμό φόρτισης. Όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο, θα μεταφέρεται σε άλλο κενό χώρο στάθμευσης,  χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματου συστήματος στάθμευσης (AVPS), επιτρέποντας σε άλλα οχήματα να φορτίζουν επιτόπου. Όταν ο οδηγός ζητήσει το όχημα, θα επιστρέψει αυτομάτως στη θέση του οδηγού.

Kia Hyundai electric_  04

 

Η συνολική διαδικασία πραγματοποιείται με συνεχή επικοινωνία μεταξύ ηλεκτρικού οχήματος, χώρου στάθμευσης, συστήματος φόρτισης και οδηγού. Η εγκατάσταση σταθμεύσεως στέλνει θέση κενών χώρων στάθμευσης και σταθμών φόρτισης, ενώ το σύστημα φόρτισης ενημερώνει την κατάσταση φόρτισης του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Η Kia και η Hyundai σκέφτονται να εμπορευματοποιήσουν την τεχνολογία κατά την κυκλοφορία ενός αυτόνομου οχήματος επιπέδου 4 γύρω στο 2025. Σχεδιάζουν επίσης να εμπορευθούν αυτόνομα οχήματα σε διάφορες έξυπνες πόλεις από το 2021 με στόχο την εκτόξευση πλήρως αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2030.

Kia Hyundai electric_  05

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok