"Ηλεκτρική πόλη" της Ευρώπης του 2020

Οργασμός e-mania στη Γερμανία. Με απίστευτους ρυθμούς ετοιμάζονται για την νέα ηλεκτρική εποχή οχημάτων. Και η γενέτειρα της Opel γίνεται “Ηλεκτρική Πόλη”. Το Rüsselsheim θα έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σταθμών φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι 1.300 σταθμοί φόρτισης το 2020 ενισχύουν το πακέτο της ηλεκτροκίνησης και επιπλέον εκτενής χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και ελάχιστη επέκταση ηλεκτρικού δικτύου. Η ομάδα έρευνας του RheinMain University μελετά τις συνήθειες των οδηγών προκειμένου να προσδιοριστεί η βέλτιστη θέση των σταθμών φόρτισης. Και το κορυφαίο όλως είναι το γεγονός ότι τοπικές αρχές και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου βρίσκονται σε μία μοναδική συνεργασία. 

Opel-Electric-City_ 03

Το Rüsselsheim am Main, η γενέτειρα της Opel θα γίνει “Ηλεκτρική Πόλη”. Το Rüsselsheim, η Opel και το RheinMain University «οδηγούν» τις εξελίξεις στην επέκταση της υποδομής φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Με χρηματοδότηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η εγκατάσταση περίπου 1.300 σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη. Θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη του RheinMain University, σε συγκροτήματα κατοικιών του gewobau Rüsselsheim, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων και στις εγκαταστάσεις των δημοτικών Ιατρείων (GPR). Το φιλόδοξο project, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

Μελλοντικά, κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, 400 ακόμα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες – 350 από τα οποία στις εγκαταστάσεις της Opel. Ενδεικτικά, το Αμβούργο, που σήμερα είναι η Νο1 πόλη της Γερμανίας σε υποδομή φόρτισης, έχει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης για 1,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Η συμβολή της Opel στο project περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, που θα εξοπλισθούν με 600 σημεία φόρτισης και θα είναι προσιτά στο κοινό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης σε 350 χώρους στάθμευσης για τον εταιρικό στόλο της Opel. «Η Opel γίνεται ηλεκτρική! Αυτή η υπόσχεση αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του στρατηγικού σχεδίου PACE!. Και προφανώς μία τεράστια επέκταση της υποδομής φόρτισης στα κεντρικά γραφεία μας στο Rüsselsheim είναι σημαντική. Αυτή είναι η εξέλιξη της ηλεκτρικής μας επέλασης» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Opel-Electric-City_ 04

Χάρη στη συμμετοχή του RheinMain Univeristy, η πόλη του Rüsselsheim θα γίνει ένα απαράμιλλο αστικό εργαστήριο για την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία. Στην πορεία, θα διερευνηθούν τεχνικά θέματα όπως η σταθερότητα της ηλεκτρικής παροχής και η ενσωμάτωση των φορτιστών στο δίκτυο, αλλά και κοινωνικο-οικονομικά θέματα όπως η συμπεριφορά των οδηγών. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις συνήθειες φόρτισης θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να προβλέψουν μελλοντικές απαιτήσεις από το ηλεκτρικό δίκτυο και θα τους βοηθήσουν να προσδιοριστούν οι ατομικές ανάγκες των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτός από τα 20 σημεία φόρτισης, το RheinMain University θα εγκαταστήσει και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και να ελαχιστοποιήσουν την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok