Αγώνες Auto

Προετοιμασμένα στο  South Africa Cross-Country

Οι Cross-Country αγώνες αποτελούν τρόπο ζωής για οδηγούς και εταιρείες. Η Nissan, με τεράστια παράδοση και στους αγώνες αυτού του είδους, με τρία ειδικά σχεδιασμένα Navara, για σκληρές off-road συνθήκες, που κατασκευάστηκαν από τον συνεργάτη της Nissan   Red-Lined Adventures και  συμμετείχαν στο Ράλι Ντακάρ, στο Περού.

Nissan Red-Lined Dakar_03

Το Dakar, ένα από τα πιο δύσκολα ράλι εκτός δρόμου στον κόσμο, έφτασε στο δέκατο και τελικό στάδιο του αγώνα,  στις 17 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια του εξαντλητικού ράλι 12 ημερών στο Περού,  συμμετείχαν τρία φορτηγά Nissan Navara T1, προδιαγραφών FIA για το Dakar,  που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Red-Lined Adventures, συνεργάτιδα της Nissan South Africa σε θέματα marketing.

Nissan Red-Lined Dakar_04

Οι τρεις συμμετοχές της Red-Lined, αποτελούνταν από τους Γερμανούς (πατέρα και γιο) Jurgen και Daniel Schröeder που αγωνίστηκαν με το PS Laser Racing (αρ. 329).

Δείτε το Navara σε δράση

https://bit.ly/NAVARA_Dakar

Ο Jurgen διαθέτει αρκετές γνώσεις και εμπειρία σε αυτού του είδους τον αγώνα,  καθώς φέτος έτρεξε για ένατη φορά στο Ντακάρ. Από το Ντουμπάι, ο Thomas Edward Bell και ο  συνεργάτης και πλοηγός του Patrick McMurren, αγωνίστηκαν με το  Sabertooth Motoring Adventure (Νο. 419).

Nissan Red-Lined Dakar_05

Παρόλο που ήταν το πρώτο τους Dakar, ήρθαν καλά προετοιμασμένοι, έχοντας κάνει προπόνηση στο  South Africa Cross-Country της φετινής σεζόν.

Nissan Red-Lined Dakar_06

Από τη Νότια Αφρική, οι επιχειρηματίες Shameer Variawa και Zaheer Bodhanya συναγωνίστηκαν με το Shameer Variawa Racing (SVR) (αριθ. 429), στο πρώτο τους Dakar.

Nissan Red-Lined Dakar_07

Παρόλο που διαθέτουν εμπειρία σε ράλι,  εντούτοις είχαν περιορισμένη εμπειρία στο έδαφος της ερήμου,  πριν από τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

Nissan Red-Lined Dakar_08

Το φετινό Dakar ξεκίνησε με τεχνικό και διοικητικό έλεγχο για 541 αγωνιζόμενους και 334 οχήματα (137 μοτοσυκλέτες, 26 quads, 130 αυτοκίνητα και 41 φορτηγά).

Nissan Red-Lined Dakar_09

Και οι τρεις ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο στάδιο, όπου οι  Bell και McMurren ανέβηκαν από την 112η   στην 81η   θέση.

Nissan Red-Lined Dakar_10

Το δίδυμο των Schröeder  είχε επίσης μια καλή πορεία,  φτάνοντας στην 71η  θέση. Οι Variawa και Bodhanya ξεκίνησαν από την 122η  θέση  και τερμάτισαν στην 45η. Ωστόσο, μια ποινή 20 λεπτών για ένα χαμένο σημείο κατά τη διαδρομή, τους “πήγε” πίσω στην 101η   θέση για την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους.

Nissan Red-Lined Dakar_11

Το πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν στην περιφέρεια Pisco του Περού, πάνω σε μια αμμώδη διαδρομή μήκους 84 χλμ που χαρακτηρίζεται από μια λεπτή σκόνη άμμου, γνωστή με την ονομασία "fesh-fesh".

Δείτε στιγμιότυπα από την συναρμολόγηση του SVR ΝAVARA

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok